lørdag 22. september 2012

Hei!

Ja da var vi hjemme i Son igjen. Sogno ligger trygt i Port de Solenzara med tilsyn hele vinteren.

Vinterplass fra 1.9.12 - 31.05.13 koster 3000 euro. I Middelhavet er dette rimelig sammenlignet med f.eks. Bonifacio 40M syd for Solenzara, som tar ca.  12000-15000 euro. Port Solenzara ligger godt skjermet fra nord, vest og syd. Vi ligger ved en solid molo, ikke flytebrygge som er mest vanlig i fritidsbåthavner.

Sogno er utstyrt med sporingsystem og vi kan følge med den hjemmefra. Vi har fått en avtale med havna om å ligge der i hele juni. Vi har derfor muligheten til å ta imot gjester når "Tour de Franec" går fra 29. juni til 2. juli. Vi kan ta imot gjester fra 27. juni til 15.juli neste år. Sesongen blir kort sommeren 2013, da vi ikke har anledning til å ta fri utover vanlig ferie.

Sogno skal altså ligge i Solenzara som er et idyllisk lite sted med et yrende liv på sommeren, og mange aktivitetstilbud i nærområdet. Det blir anleddning til å bo på båten hvis du har lyst å besøke Corsica i april, mai og fram til 15 juni, fra 15 august til 31.sept. På sensommeren er det gode badetempraturer ca. 25 - 28 grader.  Fra mai måned er det fin sommertempratur i dette området, og badetempraturen er den samme som  vi har en god norsk sommer.
Nærmeste strand ligger rett ved havna. Her finner vi også godt utbud av restauranter og ikke minst isbarer som serverer is i alle varianter og smaker vidunderlig godt. Solenzara  ligger sydøst paa Corsica. Dette er et godt utgangspunkt for å besøke alle stedene som er verdt å se på Corsica, som de høye alpene, tog tur fra syd til nord, busstur til Porto Veccio 50 min, fra Porto Veccio til Bonifacio 30 min. Busstur til Ajaccio tar ca. 3timer og da får man se innlandet og det spektakulære fjellandskapet og små koselige fjellandsbyer som troner på toppen. Fra Solenzara og sydover mot Porto Veccio og Bonifacio ligger små og store strender i viker og bukter som perler på en snor.

NB! Norwegian setter opp fly direkte til Ajaccio ogsaa neste sesong. Da øker de til to avganger pr. uke. Norwegians rute i aar var en suksess og etterspørselen var stor. Den blir nok ikke mindre neste aar pga. Tour de France.
www.norwegian.no

Besøk hjemmesidene til noen av aktivitetstilbudene i dette området:

www.indian-forest-corse.fr 
www.corse-canyoning-parc.com
www.alpacorse.com

www.exstremesudjet.com
"Corse Parachutisme Tandem" Chisonaccia tlf. 06 76853253  Tandemhopp i fallskjerm.
www.jetski-corse.com
www.domain-mavela.com    The unique distillery of whisky in Corsica
www.croisieres-ruscana.com Båttur fra Porto Veccio til Bonifacio
www.spmbonifacio.com  Badebåter til strender på øyer og i bukter

Det finnes også tilbud om dykking og padling mm.

Ta kontakt dersom du har lyst til å besøke Corsica neste sommer, epostadress  gsogn@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar